2 szklanki ugotowanej fasoli adzuki
3 plastry ok 1 cm od dużego bakłażana
1/2 cebuli
1 łyżka oliwy
4 łyżki płatków owsianych
3 łyżki sezamu
2 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
sól/pieprz
łyżka posiekanego świeżego kopru
Bakłażan i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie doprawiając pod koniec solą i pieprzem do smaku. Czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę. Warzywa, czosnek i fasolę połączyć i zmiksować. Dodać sos sojowy, nieco rozgniecione w moździerzu ziarna sezamu, płatki owsiane i koper. Wymieszać dokładnie i odstawić na 15 min. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Uformować kotleciki, piec ok 20-30 min. Ja mam gazowy piekarnik, tak więc po ok 15 min obróciłam je na blaszce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz