Po raz kolejny z ogromna przyjemnością dołączam do ogólnoświatowej akcji Restaurant Day. Tym razem ponownie spotkamy się na WEEK ENDzie EKO w Galerii Malta, gdzie w ciepełku i przy stoliczku będzie można nieco popróbować bezmięsnej kuchni:) uwielbiam wegańskie i wegetariańskie potrawy, a świat tej kuchni jest źródłem nie kończących się inspiracji..
Restauracja "Figa z makiem.."
Kuchnia wegańska i
wegetariańska
Zielony poranek..
Razowiec z pastą z pieczonych warzyw
Chleb
żytni na zakwasie z pastą z pieczonej marchewki i pasternaku z dodatkiem
słonecznika, posypane pestkami dyni
(bez mleka, bez jajka) 100% eko
Placek owsiany zapiekany z jabłkiem i żurawiną
Płatki
owsiane zapiekane pod pierzyną z jabłek, żurawiny i migdałów
(bez mleka,
bez jajka)
Orkiszowiec z orzechowym
twarożkiem i suszonym pomidorem
Chleb
orkiszowy na zakwasie orkiszowym z twarożkiem z orzechów nerkowca, podawany z
suszonym pomidorem oraz kiełkami
(bez mleka,
bez jajka) 100% eko
Roślinożerca na łowach..
Pieczone placki z pasternakiem pod kołderką z koziego sera
Delikatne
placuszki z ziemniaków i pasternaka pieczone w piecu podawane z kozim serkiem i
kolorowymi kiełkami
(bez mleka) 100% eko
Tarta buraczki w 3 serach
Delikatne
buraczki zapiekane na tarcie wraz z 3 rodzajmi sera – mozzarela , bundz owczy i
kozim
Tarta z pieczonymi warzywami
Karmelizowane
warzywa ukryte pod puszystym wegańskim beszamelem
(bez mleka) 100% eko
Crêpes
Normandes
2 cieniutkie naleśniki 100% orkiszowe, podawane z jabłkami w solonym karmelu
(bez mleka, bez jajka) 100% eko
Słodkoooo..
Figa z makiem z pasternakiem
Babeczki
z masą makowo-figową i karmelizowanym pasternakiem
Panna Cotta migdałowa z wiśniami w cukrze muscavado
Delikatny
deser wykonany w całości z własnoręcznie robionej śmietanki migdałowej z
dodatkiem naturalnej wanilii i syropu z agawy, podawany z wiśniami w cukrze
duszonych w cukrze muscavado.
(bez mleka, bez jajka, bez glutenu) bez
żelatyny 100% eko
Ciasto buraczano – czekoladowe z owocami goji
Pyszne
i słodkie ciasto z ekologicznych buraczkówna pieczone na kamieniu winnym z
pożywnymi owocami goji
(bez mleka, bez jajek) 100% eko
Pragnienie ugasi
Kompot jabłkowy z jujube
Przepyszny kompot
gotowany na jabłkach z figami, daktylami, jujube i migdałami bez dodatku cukru
Serdecznie Zapraszam !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz