czwartek, 14 lutego 2013

Restaurant Day 17 luty







Po raz kolejny z ogromna przyjemnością dołączam do ogólnoświatowej akcji Restaurant Day. Tym razem ponownie spotkamy się na WEEK ENDzie EKO w Galerii Malta, gdzie w ciepełku i przy stoliczku będzie można nieco popróbować bezmięsnej kuchni:) uwielbiam wegańskie i wegetariańskie potrawy, a świat tej kuchni jest źródłem nie kończących się inspiracji..
 

Restauracja "Figa z makiem.."


Kuchnia wegańska i wegetariańska


Zielony poranek..



Razowiec z pastą z pieczonych warzyw                                                                         

Chleb żytni na zakwasie z pastą z pieczonej marchewki i pasternaku z dodatkiem słonecznika,  posypane pestkami dyni

(bez mleka, bez jajka) 100% eko



Placek owsiany zapiekany z jabłkiem i żurawiną                                                               

Płatki owsiane zapiekane pod pierzyną z jabłek, żurawiny i migdałów

(bez mleka, bez jajka)


Orkiszowiec z orzechowym twarożkiem i suszonym pomidorem  
Chleb orkiszowy na zakwasie orkiszowym z twarożkiem z orzechów nerkowca, podawany z suszonym pomidorem oraz kiełkami

(bez mleka, bez jajka) 100% eko



Roślinożerca na łowach..




Pieczone placki z pasternakiem pod kołderką z  koziego sera

Delikatne placuszki z ziemniaków i pasternaka pieczone w piecu podawane z kozim serkiem i kolorowymi kiełkami

(bez mleka) 100% eko



Tarta buraczki w 3 serach                                                                                                            

Delikatne buraczki zapiekane na tarcie wraz z 3 rodzajmi sera – mozzarela , bundz owczy i kozim



Tarta z pieczonymi warzywami

Karmelizowane warzywa ukryte pod puszystym wegańskim beszamelem

(bez mleka) 100% eko



Crêpes Normandes            

2 cieniutkie naleśniki 100% orkiszowe,  podawane z jabłkami w solonym karmelu

(bez mleka, bez jajka) 100% eko



Słodkoooo..



Figa z makiem z pasternakiem                                 

Babeczki z masą makowo-figową i karmelizowanym pasternakiem



Panna Cotta migdałowa z wiśniami w cukrze muscavado       

Delikatny deser wykonany w całości z własnoręcznie robionej śmietanki migdałowej z dodatkiem naturalnej wanilii i syropu z agawy, podawany z wiśniami w cukrze duszonych w cukrze muscavado.

(bez mleka, bez jajka, bez glutenu) bez żelatyny  100% eko



Ciasto buraczano – czekoladowe z owocami goji                                                              

Pyszne i słodkie ciasto z ekologicznych buraczkówna pieczone na kamieniu winnym z pożywnymi owocami goji

(bez mleka, bez jajek) 100% eko



Pragnienie ugasi 



Kompot jabłkowy z jujube  
Przepyszny kompot gotowany na jabłkach z figami, daktylami, jujube  i migdałami bez dodatku cukru


Serdecznie Zapraszam !!!   




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz